Cabernet Sauvignon is groot favoriet bij menig wijnmaker en staat dan ook bijna overal ter wereld aangeplant. Behalve dat de druif zich redelijk makkelijk aanpast aan elk klimaat, heeft hij ook nog een ander groot voordeel: dankzij de dikke schil is de druif rijk aan tannines. Deze tannines zorgen ervoor dat er echte bewaarwijnen van gemaakt kunnen worden met structuur. Daarom wordt Cabernet Sauvignon veel geblend met Merlot, waarbij Cabernet voor de kracht zorgt en Merlot juist de tannines verzacht. Dit is al jaren de succesformule voor de meest prestigieuze Bordeaux wijnen en ook uit de Pays d'Oc.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN DE WIJNMAKER
"Werk, tijd en risico's, die ingrediënten zijn nodig om deze iconische wijn te maken. La Quintessence vormt de essentie van La Jasse. De kleur heeft charme, de neus is verleidelijk en het palet betovert. Een wijn om te bewaren: krachtig, elegant en volwassen, maar ook aangenaam zacht. Een speciale wijn voor memorabele momenten. Behoeft even geduld, maar dan heeft u ook wat prachtigs om te delen," aldus Bruno le Breton.
WIJN & SPIJS
Van lamsbout tot lamskoteletten, lamsvlees vormt altijd een prachtige combinatie met een Cabernet gedomineerde wijn. Een klassieke lamsbout met rozemarijn en knoflook blijft echter favoriet, want de wijn lijkt daardoor nóg meer structuur te krijgen. Ervaar het zelf hoe wijnen en gerechten elkaar kunnen versterken.